10 december Syrene Saxofoonkwartet

Building Bridges
Syrène vertelt een verhaal over verbinding en verwondering met nieuwe muziek. Tijdens de coronapandemie stond de wereld stil, maar wij wilden door! In deze onstuimige tijd willen wij bouwen aan de toekomst en letterlijk
een brug slaan tussen onszelf en de ander. Daarom heeft het kwartet in 2022 aan een drieluik van opnames gewerkt: Building Bridges. Syrène verbindt nieuwe muziek van JacobTV en Douwe Eisenga met muziek die al
langer bestaat; Ravel en Gershwin maken haar programma compleet.

Het kwartet

Het Syrène Saxofoonkwartet bestaat uit vier vrouwen die zich vernoemd hebben naar de Sirenen uit Homerus’ Odyssee: zeegodinnen die met helder gezang zeelieden verlokken. Syrène wil de toehoorder uitnodigen met haar muziek en de klassieke saxofoon laten klinken bij een uiteenlopend publiek. Het is hun energie, kwaliteit en sterke communicatie op het podium, dat hen geliefd maakt bij de luisteraar.

De Syrènes hebben gestudeerd aan de conservatoria van AmsterdamDen Haag en Utrecht, en zijn als eerste blazersgezelschap verwelkomd op de prestigieuze Nederlandse Strijkkwartet Academie. Het Syrène Saxofoonkwartet heeft alle grote Nederlandse concertpodia en vele internationale podia weten te bespelen.

Het motto van Syrène is ‘friszoet & stevig’, een korte uitdrukking om hun talenten te formuleren: pittig, met vrouwelijke finesse en zeer begaafd. Daarbij zijn de Syrènes het meest in hun element als zij zich bezighouden met hun kwartetspel.

Aanvang concert 15.00 uur
Zaal open 14.30 uur

Kaarten bestellen via de website van Concertpodium Soest